Κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας!!!
250 γρ βούτηρο
4 αυγά
500 γρ αλέυρι φαρίνα
250 γρ ζάχαρη
1 ποτ χυμός πορτοκάλι
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
2-3 κ.σ σταγόνες σοκολάτας αλευρωμένες
Για το γλάσο
180 γρ κουβερτούρα
80 γρ βούτυρο
1 κ.σ μέλι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά.Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι το ξύσμα και τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι! Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε τις αλευρωμένες σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά!! Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας!
Για το γλάσο βάζουμε τα υλικά σε Μπεν Μαρί και ανακατέυουμε χέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε να ερθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνουμε στο κέικ!! Καλή επιτυχία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ