Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Λαδοραβανί Μεσολογγίτικο !!!


ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ!!
Το.... "ριβανι" μας...
Αυτο το απλό γλυκακι ειναι παρών σε ολες τις μεγαλες νηστείες! Αυτη τη περιοδο το φτιαχνουμε(μαζι με το χαλβα και τα κατημερια) για να τιμησουμε το πρωτο φρεσκο λαδακι...

Θα χρειαστουμε:
5 ποτηρια νερό
1 ποτηρι χυμο πορτοκ. Λεμονι
1κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερού σχεδον ελαιολαδο
Ξυσμα απο 1 πορτ.και 1 λεμονι
3 βανιλιες
Λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα.
Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ. Ψιλο
3κ.σ.αλευρι..

Βαζουμε σε μια κατσαρολα τα 6 πρωτα υλικα και αφηνουμε να βρασουν να λιωσει η ζάχαρη.

Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδαλια και το αλεύρι..
Οτα βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα....
Αδειαζουμε σε λαδωμενο ταψι νο 36 το στρωνουμε ομορφα κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου....να ροδισει..
Αν θελουμε οταν κρυωσει βαζουμε ζαχαρη και κανελα..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !