Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού !!!


Το πορτοκάλι είναι το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα και όχι άδικα, αφού εκτός από ιδιαίτερα γευστικό, έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή πορτοκαλιών και έτσι έχουμε την τύχη να βρίσκουμε παντού το θαυματουργό αυτό φρούτο.
Μπορούμε... εκτος απο ωμό και χυμο, να το γευτούμε με χιλιους δύό τροπους!
Σήμερα έκανα ενα υπέροχο σνακ με καραμελωμενες φετες απο ολοκληρο πορτοκαλι βουτυγμενες σε σοκολάτα!
Οι γευσιγνώστες ξέρουν, ότι ο συνδυασμός του πορτοκαλιού με τη σοκολάτα ειναι υπέροχος!
Κραταει πολύ εξω απο το ψυγειο, ειναι και νηστίσιμο !

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Κοβουμε σε φετες ου μισου ποντου 5 μετρια πορτοκάλια τα οποια αφηνουμε σε μπολικο νερο 1μιση μερα...
Αλλαζουμε το νερο 2 φορες.
Ριχνουμε σε μια κατσαρολα 800 γρ. Ζαχαρη, 1 βανιλια 1 ποτηρι νερο και το χυμο απο μισο λεμονι.Αφηνουμε να βρασει 5 λεπτά. Ριχνουμε τις φετες και αφηνουμε 5 λεπτα να βρασουν. Αφηνουμε ολη νυχτα να βγαλει το φρουτο τα υγρα του.
Την επομενη μερα το βραζουμε παλι μεχρι να δεσει το σιροπι.
ΟΟταν κρυωσουν τα βγαζουμε απο το σιροπι τα αφηνουμε σε μια σχαρα να στραγγιξουν και τα στεγνωνουμε 20 λεπτα στους 180 β στο φουρνο.
Λιωνουμε σοκολατα της αρεσκειας μας μς 1 κουταλια σπορελαιο και τα βουταμε.
Αφηνουμε σε αντικολιτικο χαρτι να στεγνωξουν..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες