ΜΉΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΌ ΡΌΔΙ!!!
Ένα υπέροχο φρουτενιο γλυκάκι που αφήνει μια υπέροχη γεύση στο στόμα!!Είναι και οικονομικό... με λίγα μηλαρακια και ζάχαρη προσφέρουμε ένα απολαυστικό γλυκό!! ❤️ Στο σιροπι που θα περισσέψει προσθέτουμε βότκα ή τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο και έχουμε το ωραιότερο λικέρ με αρώματα !!
Θα χρειαστούμε 12 μικρα μήλα (τύπου Τριπόλεως επειδή είναι σφιχτά) ...
Θα τα καθαρίσουμε και στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο... Θα τα βάλουμε σε μια κατσαρ. με μεγάλο πάτο θα βάλουμε από ένα ξυλάκι κανέλα στο καθ ένα και 1 βανίλια.
Θα ρίξουμε 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτ. νερό και θα αφήσουμε να βράσουν 10 λεπτά με ένα τέταρτο. Θα ξαφρισουμε...
Αφήνουμε ένα βράδυ και ρίχνουμε 1σφηνακι γρεναδινη ή σιρόπι ροδιού και 2 φύλλα αρμπαρόριζα.. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι γυρίζοντας τα...
Σερβίρονται και με σαντιγί.. ή... γιαούρτι και κανελα...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!