ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΑΠΛΟ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ(250ml):::
5 αυγα ιδιου μεγεθους,
1 και μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι χυμο φρεσκων πορτοκαλιων η γαλα,
1 ποτηρι σπορελαιο,
500 γρ αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια,
ξυσμα 2 πορτοκαλιων!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Χτυπαμε τα αυγα με τυν ζαχαρη να αφρατεψουν να φουσκωσουν να μην ξεφουσκωσει το μιγμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο, τον χυμο!
Τελος ριχνουμε το αλευρι σιγα-σιγα την βανιλια!!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το ξυσμα και ανακατευουμε με μαριζ απαλα!
Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι 28 ν η και 30 ριχνουμε το μιγμα απαλα προθερμαινουμε τον φουρνο 7 λεπτα και ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!
Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα ακομα 10 λεπτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!