Τώρα που είμαστε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας το ψωμάκι της οικογένειας... Η συνταγή είναι πανεύκολη! Κρατήστε την...!!!
ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΑΚΙ.
Για 38 νο ταψι
Σε μια λεκανη βαζουμε 1 κιλο αλευρι σκληρο και 700 γρ. μαλακο. Προσθετουμε 1 φακελακι μαγιά 1μιση κουταλια ζαχαρη και 1 αλατι.
Προσθετουμε χλιαρο νερο και ανακατευουμε 2 λεπτά. Θελουμε μαλακή ζυμη που να κολλάει λιγο στο χερι.
Δεν ζυμωνουμε. Σκεπαζουμε με μεμβρανη και αφηνουμε 1 ωρα περιπου.
Ριχνουμε λιγο λαδι στον πάγκο ζυμωνουμε λιγο και αφηνουμε 10 λεπτά...
Το βαζουμε παλι στον παγκο και το χωριζουμε σε 8 μερη. Στρογγυλευουμε, τα τοποθετουμε στο λαδωμενο ταψακι και αφηνουμε να φουσκωσουν.
Ψηνουμε σε 200 β. 45 λεπτά. Στη διαρκεια του ψησίματος ψεκαζουμε 3-4 φορες με νερακι.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!