Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Μηλόπιτα ..Σαν και αυτή καμία !!!!


Η ποιο ΕΥΚΟΛΗ!!!Η ποιο ΑΦΡΑΤΗ!! Η ποιο ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml)::

3 αυγα,

1 ποτηρι γιαουρτι στραγγιστο,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο,

2 και μισο ποτηρι αλευρι Φαριναπ,

1 βανιλια,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ!! 

ΓΕΜΙΣΗ:

5 μηλα,

1 ποτηρι ζαχαρη,

2 κ.γ.κανελα! 

Ξεκιναμε με την γεμιση:

Βαζουμε τριμμενα τα μηλα σε κατσαρολιτσα στο ματι ριχνουμε την ζαχαρη και την κανελα και βραζουμε στο χαμηλο μεχρι να πιουν τα υγρα τους!

Το κατεβαζουμε και το μεταφερουμε σε σουρωτηρη!

Αφηνουμε να κρυωσει!!! 

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε το σπορελαιο, το γιαουρτι χτυπαμε 2 λεπτα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι-μπεικιν-βανιλια και ανακατευουμε με μαριζ!!!

Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι (26ν)ριχνουμε την μιση δοση μείγματος!

Βαζουμε την γεμιση !

Πανω στην γεμιση το υπολοιπο μείγμα και το ισιωνουμε!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 45 λεπτα !

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε αλλα 15 λεπτα μεσα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!!