Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Φασουλοταβάς !!!



Απο... τις νηστίσιμες νοστιμιές!!ΦΑΣΟΥΛΟΤΑΒΑΣ!! (φασολια "βουργαρες" με ψιλικα)
Γινεται με ολες τις ποικιλίες των φασολιών, ακομη και με γιγαντες...


Μουλιαζουμε τα φασολια ( ( μισο κιλο) απο το βραδυ.
Την αλλη μερα αφηνουμε να παρουν μια βραση και τα ξεπλενουμε. Βαζουμε νερο λαδι, και 1κρεμυδι χοντροκομενο και τα βραζουμε χωρις ομως να σπασουν...
Εχουμε μισο κιλο ψιλικα χοντροκομμενα. (σπανακι ανηθο κρεμυδακι πρασο καυκαλιθρα) 2 κοκκινες πιπεριες και 1 καροτο. Τα σωταρουμε ολα μαζι για 2 λεπτα με λιγο λαδι... Ριχνουμε 1 κουταλιά πελτε, αλατι, πιπερι... Τα ριχνουμε στο ταψι με λιγο νερο μαζι με τα φασολια και ψηνουμε 20 λεπτα...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ