Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Μπουγάτσα με μέλι και κανέλα !!!



ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΑ!

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι + 3 κουταλιές ζάχαρη.
Προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές σιμιγδάλι και 3 κορν φλαουρ.
Ανακατεύουμε να στη φωτιά να πήξει. Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο μια βανιλια και ξύσμα πορτοκ.
Αφήνουμε να κρυωσει καλά..

Θα χρειαστούμε 1 συσκευασία φύλλο κρούστας..

Απλώνουμε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο..
λαδώνουμε με σπορέλαιο ενδιάμεσα και το κόβουμε σε 3 λουρίδες.
Βαζουμε από μια κουταλιά κρέμα γυρνάμε τις άκρες και τυλίγουμε..
Ψήνουμε 45 λεπτά 200 β. να ροδισουν καλα.
Από πάνω (αμέσως μόλις βγουν απ το φούρνο) ριχνουμε μέλι και κανέλα...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα Λυρου-Οι Χρυσοχέρες -ηδες !!!