Και.... αξιοποιήσαμε την λεμονόκρεμα φτιάχνοντας ταρτάκια...
Για τα ταρτακια βαζουμε σε μια λεκανιτσα μισο πακετο βιταμ ή βουτυρο 1 αυγό λιγο αλατι 2 κουταλιες ζαχαρη 1 βανιλια και 300 γρ φαριν απ..
Τα ζυμωνουμε ολα μαζί (δε θελει πολυ ωρα) και βαζουμε για 2 ωρες τη ζυμη στο ψυγειο.
Μετα ανοιγουμε χοντρο φύλλο κοβουμε με ποτηρι στρογγυλα κομματια και τα βαζουμε σε φορμακια...
Απο πανω γαρνιρουμε με αμυγδαλο και αχνη...
Λεμόνια.... πολλά λεμόνια αυτή την εποχή!!
Δροσερά... ολόφρεσκα, στην εποχή που κρατούν όλο τους το άρωμα!!
Φτιάξαμε λεμονάδες... κρατήσαμε χυμο στην κατάψυξη... και σήμερα καναμε μια υπεροχη,μυρωδατη κρέμα λεμονιού για τάρτες, τούρτες, ταρτακια και πολλες άλλες χρήσεις 😊ακομη και σαν μαρμελάδα μπορουμε να την καταναλωσουμε.. κρατάει μεχρι και 2 μηνες σε βαζο στο ψυγείο..
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Σε ενα κατσαρολακι βάζουμε 3 αυγά 1κουταλακι κορν φλαουρ 3 γεματες κ. σ. άχνη ζαχαρη... 1βανιλια το ξυσμα απο 2 λεμόνια και 200 γρ. χυμο λεμονι... Τα ανακατευουμε καλά τα βαζουμε στη φωτιά ανακατευοντας μεχρι να πήξει.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε 100 γρ. βουτυρο η βιταμ και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει...
Εκτελεση φωτό συνταγή από κ. Ρούλα Λύρου -Οι Χρυσοχέρες -ηδες !!!
.
.