Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Χταποδομακαροναδα φουρνου. .!!!


Χταποδομακαροναδα φουρνου. .!!!


Στην κατσαρολα (χύτρα) βαζω το χταποδι σε μικρα κοματια ,αφηνω να φυγουν τα υγρα του και σβηνω με 1 ποτήρι του κρασου κρασι λευκο ..!!!
Ριχνω μισο ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο 3 μεγαλα ψιλοκομμενα κρεμμυδια και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι, ρίχνω μπαχαρι δύο με τρεις κόκκους ,αλατι , πιπερι,σαλτσα δικια μου ,3 γενναίες κουταλιές της σούπας και 1 κουτ σουπας πελτε του εμπορίου και νερακι... Σκεπαζω την χυτρα μου για 25 λεπτα,
Τελος εχω προθερμανει τον φουρνο,συμπηρωνω νερο στην χυτρα μου να ειναι καυτο και ριχνω το χταπαοδι στο ταψι.

.



Ριχνω και τα ένα πακέτο μακαρονια... Εδώ εχω ρίξει λιγκουίνι.... και τα βαζω στον φουρνο μεχρι να γινουν τα μακαρονια. Περίπου ένα τεταρτάκι..
 Ανακατευω 3,4 φορες αλλα να κρατανε κ λιγουλακι και να εχει και λιγο ζουμακι μεσα στο ταψι,οπως στην φωτογραφια μου..!! Να προτιμάτε πάντα να αγοράζετε ελληνικά χταπόδια γιατί έχει τεράστια διαφορά από τα κατεψυγμένα στη γεύση τους...!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou  Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!