Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Quiche Lorraine (Κις Λορεν) !!!


Quiche Lorraine (Κις Λορεν)


Υλικα για την βαση της ταρτας !!
2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 πλάκα βούτυρο 125 γρ!! Σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κούπα χλιαρό νερό
Υλικά για την γέμιση.
3 κρεμμύδια τσιγαρισμένα με λίγο βούτυρο
400 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος το μικρο κουτί 200 γρ
3 αυγά
1 κούπα τυρί παρμεζάνα
λίγο πιπέρι και  λίγο αλάτι
Εκτέλεση.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βάση!! φτιάξτε μια μαλακή ζύμη και αφήστε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί!! Ανοίξτε με τον πλάστη σας ένα φύλλο!! λαδώστε βάλτε την στο ταψάκι σκεπάστε την με λαδόκολλα ρίξτε πάνω φασόλια για βάρος για να μην σας φουσκώσει την ώρα του ψησίματος και ψήστε την βάση για 15 λεπτά στους 180...Αφήστε στην άκρη να κρυώσει!!
Εκτέλεση για την γέμιση.
Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο!!
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά το μπέικον την κρέμα γάλακτος το τυρί τα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι..Γεμίστε την βάση και ψήστε στους 160 για 30 λεπτά και άλλα 20 λεπτά στου 180 η μέχρι να ψηθεί μέσα η γέμιση και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!