Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Πορτοκαλόπιτα ..απλά Θεική !!!!



ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!!!ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ??? 

ΣΥΝΤΑΓΗ::::

Βαζουμε.στον παγκο 2 λαδοκολες και βαζουμε 400 γρ φυλλα κρουστας και τα κοβουμε λωριδες!!

Τις ανοιγουμε καλα και τις απλωνουμε για να.στεγνωσουν τουλαχιστον 1 ωρα!!!! 

Στην συνεχεια παιρνουμε τις λωριδες κρουστας και τις βαζουμε στο ταψι (28ν)!!! 

Προθερμαινουμε στους 180β αντιστ.τον φουρνο!!!! 

Βαζουμε στο μπολ 3 αυγα και τα χτυπαμε με συρμα 5 λεπτα!

Ριχνουμε 200 γρ ζαχαρη και χτυπαμε 2 λεπτα!

Ριχνουμε 220 γρ γιαουρτι στραγγιστο και τα ανακατευουμε 2 λεπτα!

Ριχνουμε 200 γρ σπορελαιο, 1 φακ.μπεικιν.1 βανιλια,2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιου και τα ανακατευουμε!

Ριχνουμε το χυλο πανω στα φυλλα και προσπαθουμε με ενα πηρουνι να ανοιγουμε λιγο και να περναει ο χυλος κατω!!!

Στην συνεχεια το αφηνουμε 30 λεπτα !

Οποτε ο φουρνος προθερμανση οταν περασουν τα 20 λεπτα!

Ψηνουμε μεχρι να κοκκινίσει!

Εμενα μου πηρε 25 λεπτα! 

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη και 1 ποτηρι φρεσκο χυμο.πορτοκαλιου!!! Σιροπιαζουμε χλιαρο προς ζεστο γλυκο και το σιροπι αφου κατσει 10 λεπτα θερμοκρασια δωματιου! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!