Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ραβανί με ινδική καρύδα !!!


Αφράτο.. χιονισμένο ραβανί είναι ότι πρέπει για το απογευματινό μας καφεδάκι!

Συνταγη για ταψί 22 εκ.:
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη 1
κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 γιαουρτάκι 200γρ
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 μπεικιν-παουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι


ΣΙΡΟΠΙ
2,5 κούπες ζάχαρη
3κουπες νερό
λίγο χυμό λεμονιού και φλούδα από ένα λεμόνι
η κούπα μου περίπου είναι 220 ml


Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι. 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά ( αλεύρι- σιμιγδάλι- μπεικιν)Αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. 

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά καί τέλος τα στερεά υλικά. 

Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε και την μαρέγκα και με μαριζ κάνουμε ενσωματώνουμε το μείγμα κάνοντας απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. 

Βουτυρωνουμε και πασπαλίζουμε ελαφρώς το ταψακι με σιμιγδάλι. 

Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθέρμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να γίνει. 

Αφήνουμε να κρυώσει. ετοιμάζουμε το σιρόπι μας!!!

 Καυτό σιρόπι - κρύο γλυκό!!!! 

Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Rania Mantopoulou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!