Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ραβανί αγαπημένο !!!



Ραβανί αγαπημένο !!!

6 αυγά 

1/5 κούπα ζάχαρη 

1 κούπα καλαμποκελαιο 

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 

2 κούπες αλεύρι 

1κουπα γάλα εβαπορέ 

2 μπέικιν πάουντερ 

2 βανίλιες 

ξύσμα λεμονιού 

Για το σιρόπι 

7 κούπες νερό 

6 κούπες ζάχαρη 

μισό λεμόνι βράζω 10 λεπτά από την ώρα του βρασμου. 

Εκτέλεση 

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν προσθέτω το λάδι το γάλα να χτυπάω να ενσωματωθούν καλά και μετά το σιμιγδάλι το αλεύρι με το μπέικν της βανίλιες ρίχνω σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς σε αντίστασης για 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο τέλος σιροπιαζω ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι όταν κρυώσει το γλυκό το χαραζω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ευαγγελία Μίχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ