Ροξακια νιστισιμα απλά και νόστιμα !!!
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κομμάτι μαγιά νωπή
1 μπεικιν παουντερ
3 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακαο
Για το σιρόπι θέλουμε 3 κούπες ζάχαρη 3 και μισή κούπες νερό 1 βανίλια μια φέτα λεμόνι βράσιμο 10 λεπτά.
Στην λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με το πορτοκάλι την μαγιά ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε το μπέικν στην συνέχεια το αλεύρι ζυμώνουμε και χωρίζουμε ένα μικρό μέρος από το ζυμάρι και προσθέτουμε το κακάο σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει .
Οταν είναι έτοιμη χωρίζω την ζύμη σε 5 ζυμαρικά και 5 από την ζύμη με το κακάο ανοίγω με το πλάστη κάνω κορδόνι το κακάο βάζω στην άκρη της ζύμης το κάνω ρόλο κόβω σε κομμάτια που θέλω τα πατάω από πάνω με το χέρι τα βάζω στο ταψί και ψήνω 30 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντίσταση τέλος σιροπιαζω κρύο σιρόπι ζεστά τα Ροξακια.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ευαγγελία Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ·