Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Χαλβάς Φαρσάλων ή ο χαλβάς των πανηγυριών!!!


Χαλβάς Φαρσάλων ή ο χαλβάς των πανηγυριών!!! Και νηστίσιμος και νόστιμος....!!!!

Υλικά
3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο η ηλιέλαιο(και λίγο λιγότερο)
2 φλ. νισεστε
3 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
6-7 κ.σ ζάχαρη για το καραμέλωμα στην επιφάνεια
1/2 φλ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Κανέλα για πασπαλισμα

Εκτέλεση
Διαλύω το νισεστε μέσα στο νερό ανακατεύοντας με το σύρμα και προσθέτω και το λάδι.
Μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζω τα 3 φλ. ζάχαρη με 2 κ.σ νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύω να λιώσει και να ρευστοποιηθεί η ζάχαρη και να γίνει μια ωραία σκούρα καραμέλα.
Προσθέτω σταδιακά το αραιωμένο νισεστε με πολύ προσοχή να μην καώ και ανακατεύω μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει καλά ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας!!!!
της!!!!!
Βάζω σε ταψάκι αλουμινίου 28 εκ. και στρώνω με μια κουτάλα το χαλβά. 

Πασπαλιζω με μπόλικη ζάχαρη από πάνω και ψήνω στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Πασπαλιζω με κανέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα!!! Καλή επιτυχία!!!!


Σημειωση
Αρχικά όταν θα πέσει το νισεστε μέσα στην καραμέλα το μείγμα της καραμελας θα πέσει η θερμοκρασία της και θα σταθεροποιηθεί....μην το φοβήθητε......συνεχίστε το ανακάτεμα ...θα πάρει πάλι την υγρή μορφή της!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!