Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Στιφάδο !!!


ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ! (Βεργαδι)
Θα χρειαστουμε 1μιση κιλο κρέας και 1κιλο κρεμμυδάκια για στιφάδο.


Καθαριζουμε απο βραδύς τα κρεμυδακια προσεκτικά να μην λιωσουν στο βρασιμο και τα βαζουμε σε κρυο νερό...
Πλενουμε το κρεας και το βραζουμε σε μπολικο νερο 2-3 λεπτα απ τη στιγμη που παρει βραση....
Στραγγιζουμε το κρέας και το ξεπλενουμε καλά..
Το βαζουμε στη κατσαρολα με λιγο λάδι αλατι πιπερι λιγο μπουκοβο 2 κρεμμύδια χοντροκομμενα και 2 σκελιδες σκορδο. Σοταρουμε 5 λεπτά και σβηνουμε με 1 ποτηρακι κρασί.
Κλεινουμε τη χυτρα και αφηνουμε 20 λεπτά..
Εν τω μεταξυ τηγανιζουμε σε λιγο λαδι τα κρεμμυδακια να παρουν λιγο χρωμα..
Ανοιγουμε τη χυτρα ριχνουμε τα κρεμμυδια 2 ωριμες ντομάτες τριμμένες λιγο πελτε ντοματας 3 φυλλα δαφνης 1 ξυλακι κανελας λιγο θυμαρι και λιγο νερό ...
Αφηνουμε να σιγοβρασει περιπου 40 λεπτα να δεσει η σαλτσα και να βρασουν τα κρεμυδακια..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!