Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Σαραγλί νηστίσιμο με χειροποίητο φύλλο και μέλι !!!!



Σαραγλί νηστίσιμο με χειροποίητο φύλλο και μέλι μου ζήτησαν σήμερα και είπα να μην τους χαλάσω χατήρι...
Μπελαλίδικο λιγο (λόγω του φύλλου) αλλά πεντανόστιμο και δεν στοιχίζει...
Μου περίσσεψε ενα φυλλαράκι και έκανα και κουρκουμπίνια😊
ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ..


Για τη γέμιση :
3 κούπες τσαγιού καρύδι ή αμύγδαλο τριμμένο
1 κούπα καβουρδισμένο σουσάμι
Κανελίτσα..... λιγο γαρύφαλλο και 2 κουταλιές ζάχαρη..

.


Για το φυλλο:
700 γρ αλευρι γ. ο. χ.
5 κουταλιες λαδι
2 κουταλιες ξυδι.
1 κουταλακι μπεικιν
1 κουταλακι αλατι..
1 ποτηρι νερο


Ζυμώνουμε... αν χρειαστει προσθετουμε λιγο νερο. 

Χωρίζουμε σε 12-14 μπαλάκια και αφηνουμε μισή ώρα.
Ανοίγουμε με νισεστε..
Όταν τυλίξουμε και τα βάλουμε στο ταψί ρίχνουμε από πάνω 2 κούπες λάδι (το φύλλο δεν το λαδώνουμε)..
Σιγοψήνουμε 150β περιπου 1 ώρα και ένα τέταρτο...
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό με κρύο σιρόπι..

.



ΣΙΡΟΠΙ
3 Ποτηρια ζαχαρη
2μιση ποτηρια νερο
2 κουταλιες χυμο λεμονι
1 ξυλο κανελα..
Βραζουμε 5-6 λεπτα και στο τελος ριχνουμε 3 κουταλιες μελι...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ