Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Τσουρέκια γεμιστά με σοκολάτα και καρύδια !!!



Τσουρέκια  γεμιστά με σοκολάτα και καρύδια !!!Εύκολα και αφράτα!!!!

 χωρίς μίξερ!!
Υλικά!
100 ml νερό χλιαρο
100 ml γαλα χλιαρο
1 κύβο νωπή μαγιά
1/2 κούπα  ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ κοφτό  μαστίχα τριμμένη
1 βανίλια
650 - 700 γρ  περίπου αλέυρι για τσουρεκι
120 γρ βουτηρο λιωμμένο
Μερεντα και 1 κούπα καρύδια!
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα 

.


Εκτέλεση
Βάζω το γάλα το νερό την μαγιά μια κ.σ από την ζάχαρη και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθούν.Αφηνω 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια.
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά την βανίλια την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα καλά να ομογενοποιηθούν αρχιζω μετά να προσθέτω το μείγμα της μαγιάς το αλεύρι και το βουτυρο και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να κολάει ελαφρώς στα χέρια! 

Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 

Μετά χωρίζω την ζύμη σε 3 μπάλες.

Παίρνω  με ελαφρως λαδωμένα χέρια μια μπαλίτσα ζύμης την ανοίγω  σε λαδωμένο επιφάνεια απλώνω μερέντα  και καρύδι στην μισή  επιφάνεια της και κόβω  λωρίδες το μισό. 

Εγώ έβαλα και λιγη κουβερτούρα σε κομματάκια. 

Το τυλίγω σε ρόλο και με τις λωρίδες τις πλέκω ανά τρεις κοτσίδες και τις γυρνάω γύρω από το ρολό. 

.





Τα βάζω σε βουτηρωμενες φόρμες.Εγω έβαλα το ένα σε φόρμα στρογγυλή του κέικ  το άλλο σε φόρμα μακροστενη σιλικόνης και το τρίτο σε μικρό ταψακι. Τα σκεπάζω και αφήνω ακόμα 2-2 ώρες  να φουσκώσουν.Τα αλοιφω με το αυγό που το έχω αραιώσει σε λίγο γάλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 17ο βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αν δω ότι παίρνει χρώμα από επάνω το καλύπτω με λαδοκολα.
Αν θέλετε μπορείτε  να τα σιροπιασετε! 

.



Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 φλούδα λεμονι


Όλα μαζί βράσιμο 7-8 λεπτά. Ζεστό σιρόπι κρύα τσουρέκια.Εγω αυτά δεν τα σιρόπιασα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ