Ελιόψωμο !!!!Πολύ αφράτο!!!
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
1.5 φλ ελιες ψιλοκομμένες
Λίγο ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο για το αλλειμα !!!
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι την ρίγανη και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά χωρίζω την ζύμη σε κομμάτια.
Παίρνω ένα ένα ζυμαράκι το ανοίγω βάζω ελιές και το κλείνω μπαλάκι!!
Τα βάζω περιμετρικά γύρω γύρω από το ταψάκι.
Βάζω ένα μπαλάκι και στο κέντρο.
Ανοίγω ενα κομμάτι ζύμης κόβω τρίγωνα βάζω λίγες ελίτσες και το τυλίγω σαν λουλουδάκι.
Τα τοποθετώ γύρω από το κεντρικό μπαλάκι.
Μετά φτιάχνω κοτσίδες και στολίζω.
Την ιδέα για τον στολισμό την είδα στο pinterest!
Αλείφω με λίγο λαδάκι αφήνω να φουσκώσουν πάλι και
ψήνω στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ