Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Λικέρ και μαρμελάδα φράουλα !!!

.


 
ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΆΟΥΛΑ.. !!!


Στο σιρόπι που κρατήσαμε απο το γλυκό (παντα βγαζει πολλά υγρά η φραουλα) προσθέτουμε τσίπουρο ή βότκα όση θέλουμε και το κάνουμε λικερακι.
Για τη μαρμελαδα.

.



Κοβουμε τις φράουλες κοματια(1 κιλό)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες μια βανιλια και μισό κιλό ζάχαρη και ανακατεύουμε να βγάλουν λίγο τα υγρά τους.. Βραζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δεσει η μαρμελαδα. (όταν κρυώσει πήζει... γι αυτό μην τη παραβρασουμε και χάσει το ωραίο κόκκινο χρώμα της.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ