Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Γλυκάκια με γέμιση μέλι καρύδια !!!



ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΛΙ ΚΑΡΥΔΙ!!!!ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

380 γρ αλευρι,

200 γρ βουτυρο λιωμενο,

μια πρεζα αλατι,

3 κ.σ.ζαχαρη,

1 αυγο,

100ml σπορελαιο,

100 γρ κορν φλαουρ!! 

ΓΕΜΙΣΗ ΥΛΙΚΑ:

100 γρ καρυδια σε σκονη και ανακατεμενα σε ενα μπολ με 1 κ.σ.μελι!!!! 

.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ::

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,το κορν φλαουρ και το αλατι!!

Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε το βουτυρο !

Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει τριμματα!!

Ριχνουμε το αυγο και το σπορελαιο και την ζαχαρη και αρχιναμε να ζυμωνουμε θελουμε ζυμη αφρατη μαλακη να μην κολλαει!!!

Την βαζουμε σε μια σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια την βγαζουμε απο το ψυγειο και την κοβουμε σε ισα κομματια !Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις βαζουμε σε ενα πιατο τα σκεπαζουμε καλα με μια διαφανη μεμβρανη και τα βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Συνεχιζουμε τα βγαζουμε απο το ψυγειο !!

Παιρνουμε ενα-ενα στο χερι τα παταμε βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε!

Και στην συνεχεια τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!!!

Τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 15 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!!!

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγα λεπτα να κρυωσουν και τα περναμε απο την αχνη ζαχαρη! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!