ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΈΤΣΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ!!
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 γαρυφαλακια
4 κόκκους μπαχαρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
1 πακετάκι κριθαράκι χονδρό
Ελαιόλαδο .
.
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ταψί ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τις ντομάτες το κρεμμύδι τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 210 με 220 βαθμούς Κελσίου.
Οταν πάρει χρώμα ή μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το βρασμένο νερό και το κριθαράκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει και να κρατάει λίγο όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αλλά να έχει ζουμακι γιατί όσο μένει το απορροφά, εάν χρειαστεί νερό έχουμε προσθέσει αλλά καυτό για να μην σταματήσει ο βρασμός.
Το κοτόπουλο δεν το σοτάρισα για να γίνει πιο ελαφρύ και νερό δεν έβαλα καθόλου στην αρχή, σιγοψήθηκε με τα υγρά που έβγαλαν οι ντομάτες.
Συνταγή από κυρία Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ