Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ομελέτα διαφορετική εύκολη οικονομική γρήγορη νόστιμη !!!!


 

Σημερινό ...Eξαιρετικά εύκολο γρήγορο και νόστιμο γεύμα που αγαπά όλη η οικογένεια !!!!Μία διαφορετική ομελέτα με πατάτες !!!! Θα την λατρέψουν όλοι !!!

Υλικά  για 2 μερίδες

1 πολύ μεγάλη πατάτα κομμένη σε φετούλες .

3 αυγά

λίγο αλάτι για τις πατάτες

40 γραμ λάδι

1 κρέμα γάλακτος 100  ml η γάλα εβαπορέ αν δεν έχετε 


2 κουτ σούπας αλεύρι γ.χ

λίγο αλάτι  για τα αυγά .

.


Κόβουμε την πατάτα ..δεν τις κόβω στρογγυλές αλλά λεπτά ασύμμετρα φετάκια ,βάζουμε λίγο λάδι σε αυστηρά αντικολλητικό τηγάνι και τις βάζουμε ομοιόμορφα στην σειρά ..ρίχνουμε το αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο πριν μαλακώσουν .

Σκεπάζουμε σε λίγο χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθούν ..μόλις ψηθούν δυναμώνουμε να πάρουν χρώμα .

.


Συγχρόνως όσο τηγανίζουμε σπάμε σε μπολ 3 αυγά ..εγώ έβαλα 4 και προσθέτυουμε μέσα την κρέμα γάλακτος το αλάτι τον μπέικιν το αλεύρι το λάδι και τα χτυπάμε καλά ..

.


Ρίχνουμε το μεςίγμα από πάνω σε όλη την επιφάνεια από τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πέρα δώθε το τηγάνι .



Σηκώνουμε την άκρη προσεκτικά να δούμε αν ψήθηκε και πήρε χρώμα ..αν ναι παίρνουμε ένα πιάτο μεγάλο και γυρνάμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά .

Οταν το κάνω αυτό την ώρα που έχω την ομελέτα στο πιάτο σκουπίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνας στον πάτο μόνο και προσθέτω ελάχιστο λαδάκι σε όλη την επιφάνεια και τοποθετώ την ομελέτα ..

.


..


Μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα .

Αδειάζω σε πιατέλα πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό τηνν κόβω σε τρίγωνα σαν πίτσα και την απολαμβάνουμε ... καλή όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ