Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ντόπιο γιαούρτι με πρόβειο γάλα!!!!


Ντόπιο γιαούρτι με πρόβειο γάλα! Συνταγή μαμάς κι επομένως και δική μου που ακολουθώ χρόνια!

  Συνταγή
2 κιλά γάλα πρόβειο
2  κ.σ γεμάτες μαγιά γιαουρτιού( δλδ γιαούρτι ίδιο ντόπιο) η γιαούρτι με πέτσα πρόβειο εμπορίου
Περνάμε το γάλα από  σιτάκι με ψιλό πανί επάνω  και στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα το  βράζουμε σε χαμηλή μέτρια φωτιά μέχρι να φουσκώσει!
 Κατά τη διάρκεια του βρασμού ,ανακατεύουμε συχνά  με ξύλινη σπάτουλα  προσέχοντας μην κολλήσει !
Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει
Βάζουμε το μικρό μας δαχτυλάκι και μετράμε 1,2,3 δοκιμάζουμε πόσο αντέχουμε
Αν αντέχουμε έως το 10 τότε είναι έτοιμο για πήξιμο
Διαλύουμε καλά την μαγιά γιαουρτιού με 1 κουτάλα απ' το ζεστό γάλα !
Τότε  ρίχνουμε τη μαγιά  κι ανακατεύουμε μέσα στο βρασμένο γάλα
Ανακατεύουμε να πάει παντού !
 Μεταφέρουμε σε πήλινο δοχείο η μπολ
ή ατομικά μικρότερα σκεύη .

.



Ότι θέλουμε!
Σκεπάζουμε καλά κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 5 ώρες!
Κατόπιν βάζουμε στο ψυγείο
Αν θέλουμε το γιαούρτι πιο γλυκό στη γεύση αφήνουμε το γάλα να κρυώσει παραπάνω
Δοκιμάζουμε με το δάχτυλο ν αντέχουμε έως το 20
Μετράμε έως το 20 δλδ!
Αυτά  ...και καλή επιτυχία ,καλή απόλαυση!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Βάνα Ντελή Μαγειρέματα "Deli"cious!