Πεντανόστιμα αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα!Φτιάξτε τα!
Και η συνταγή για τα κεφτεδάκια..
750 γρ κιμάς ανάμικτος (ζητώ αναλογία περισσότερο σε μοσχαρίσιο)
2 ξερά κρεμμύδια τριμ.
1 με 2 σκελ σκόρδο(κατά προτίμηση!,εγώ βάζω μια)
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
(Μουσκεμένες και στυμένες)
4 με 5 φρυγανιές τριμμένες
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
2 κ σ ελαιόλαδο
Λίγες σταγόνες ξύδι.
.
Ζυμώνουμε τον κιμά, αφήνουμε να μείνει μισή ώρα στο ψυγείο, πλάθουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά έως δυνατή
Για τη σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
3 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι,πιπέρι,λίγη ρίγανη
Μια πρέζα ζαχαρη
Ελαιόλαδο
Σε πλατύ σκεύος (ταβά) με ελαιόλαδο
ξανθαίνουμε το κρεμμύδι .
Προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ τα μπαχαρικά κι αφήνουμε να σωταριστούν (έως αρχίσει να τσιτσιρίζει που λέω)η σάλτσα !
Τότε προσθέτουμε και το ανάλογο νερό .
Κανονίζουμε να σκεπάζονται σχεδόν τα κεφτεδάκια .
Αφήνουμε να πάρει μια δύο βράσεις και βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια σε μια σειρά
Αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα έως δέσει χυλώσει!
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος κουνάμε το σκεύος μας να πάει η σάλτσα παντού να ποτιστούν τα κεφτεδάκια!
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές η πιλάφι.!
Αυτά από μένα, καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Βάνα ΝτελήΜαγειρέματα "Deli"cious!