Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Λαχανόρυζο !!!


 Λαχανόρυζο αγαπημένο μου φαγάκι .. σκέτο γλύκισμα !!!! Απλό και πολύ μα πολύ νόστιμο μαγειρεμένο λίγο διαφορετικά !!!

Υλικά για 6 μερίδες.

1 κιλό λάχανο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 κύβο ότι έχουμε 

1+1/2 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα

3 ντομάτες ώριμες 

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 τσιμπιά δυόσμο ξερό ..αν έχετε φρέσκο λίγα ψιλοκομμένα φυλλαράκια 

4 κουταλιές σούπας λάδι

2 λεμόνια 

πιπέρι -ελάχιστο αλάτι


 Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου ,κόβετε όλο το σκληρό κοτσάνι και το πετάτε ,ξεχωρίζετε τα φύλλα του λάχανου ένα ένα και τα πλένετε πολύ καλά.

Μετά τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια .

Ξύνετε το κρεμμύδι  στον τρίφρτη και το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κομματιασμένο λάχανο.

Προσθέτετε 2 ποτήρια του νερού νερό μέσα στο οποίο έχετε λιώσει τον κύβο σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 15 λεπτά.

Λιώνετε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό προσθέτετε το πιπέρι ,τα ρίχνετε στην κατσαρόλα προσθέτετε και τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη τον δυόσμο και ανακατεύετε και βράζετε για 10 λεπτά.

Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύετε ελαφρά και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου.

Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα προσθέστε το λάδιανακατεύοντας ελαφρά.

Στο σερβίρισμα περιχύνετε το φαγητό με χυμό λεμονιού..

.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ..

Εμάς μας αρέσει μελάτο με ζουμάκι ,αν το θέλετε πιο πηχτό και δεμένο βράστε το περισσότερο .

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Μπορείτε να μην βάλετε πελτέ και ντομάτες και να κάνετε το φαγητό αυγολέμονο ως εξής.. Πέντε λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από ρην φωτιά χτυπάτε 1 αυγό σε ένα βαθύ πιάτο .

Ρίχνετε σιγά σιγά τον χυμό 1 ή 2 λεμονιών ανακατεύοντας συνέχεια και αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα .

Την κουνάτε πέρα δώθε να πάει παντού το αυγολέμονο και κατεβάζετε από την φωτιά.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ