Μοσχαράκι κοκκινιστό!!!! Κλασικό μαμαδίστικο φαγάκι !!!
Υλικά!!
1 300. γρ μοσχαράκι ντόπιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 ντομάτες τριμμενες
1 κουταλιά πελτε
1/3 χυμό ντομάτας από το κουτάκι του πουμαρό
1 ποτηράκι κρασί
3 - 4 γαρυφαλακια
5- 6 κόκκους μπαχαρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
2 δαφνοφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο.
.
Εκτέλεση!
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει, βάζουμε τα μπαχαρικά το κρέας και το ροδιζουμε από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, ρίχνουμε το σκόρδο ανακατεύουμε δυο τρεις γύρους, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον πελτε ανακατεύοντας να ψηθεί για ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, το πουμαρο, τα δαφνοφυλλα και το πιπέρι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά και να γλυκανει η ντομάτα, προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του.
Το συνόδευσα με ρύζι της κούπας
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ