Τιραμισού !!! Ένα από τα διασημότερα Ιταλικά γλυκά που έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.!!! 💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
Υλικά
1 Μόρφατ
250γρ Φιλαδέλφεια
250γρ άχνη
250ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 βανίλια
1 κουβερτούρα τριμμένη
3 πακέτα σαβουαγιάρ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό με 1 κουταλιά της σούπας νες καφέ και 1 κουταλιά της σούπας κακάο. Το βάζουμε στη φωτιά να χλιαρύνει το νερό και να λιώσουν οι σκόνες (όχι να ζεσταθεί). Σε ένα ταψάκι ή τάπερ παίρνουμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ, τα βουτάμε στο μείγμα με το νερό κι τις σκόνες και τα αραδειάζουμε με τη σειρά μέχρι να τελειώσει η μια στρώση. Απο πάνω βάζουμε κρέμα και ξανά μπισκότα κι τέλος πάλι κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και απο πάνω πασπαλίζουμε κακάο και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!!
Καλή επιτυχία!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Theodwra Kermeniwth Οι Χρυσοχερες-ηδες