Μιλφέιγ ένα ελαφρύ γλυκάκι και πολύ νόστιμο!!
Υλικά
1 λιτρο γαλα
1 φλ τσ αλευρι
2 βανιλιες
2 φλ τσ ζαχαρη
1 φυτικη σαντυγι στο πρασινο κουτι
2 πακετα σφολιατινια.
Εκτελεση
Χτυπαμε τη φυτικη σαντυγι κι τη βαζουμε στο ψυγειο. Απο το 1 κιλο γαλα, παιρνουμε 1 ποτηρι κι το υπολοιπο το βαζουμε σε μια κατσαρολα στη φωτια με τη ζαχαρη κι τις βανιλιες μεχρι να λιωσει η ζαχαρη κι να αρχισει να βραζει. Σε ενα μπωλ ριχνουμε το 1 ποτηρι γαλα κι το αλευρι, κι ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθει κι να γινει χυλος. Μολις αρχισει να βραζει το γαλα, ριχνουμε το μιγμα γαλα+αλευρι κι ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα. Κατεβαζουμε απο τη φωτια, προσθετουμε 3 κσ σαντυγι, ανακατευουμε κι ξεκιναμε να στρωνουμε σφολιατινια σε ενα ταψακι ή ταπερ, αφου πρωτα τα εχιυμε κοψει στη μεση κατα μηκος. Τελος γαρνιρουμε με τη σαντυγι κι τριβουμε μπισκοτο για να στολισουμε το γλυκο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Theodwra Kermeniwth Οι Χρυσοχερες-ηδες