Από τις πιο πετυχημένες συνταγές σε ζύμες που έχω φτιάξει. Σιροπιαστοί κόμποι!!! Αφού τα πλάσετε, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί κι μετά ψήστε. Έγιναν υπέροχοι!!! ❤
Συνταγή:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1φλιτζάνι νερό χλιαρό
7 κουτάλιες ζάχαρη
2 φακελάκια μάγια ξερή
1 μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
6 φλιτζάνια αλεύρι
Σιρόπι:
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
χυμό λεμονιού
Για το άλειμμα του φύλλου 100 γραμμάρια βιτάμ.
Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη μάγια να λιώσει,προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ζύμη μαλάκια να μη κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1ώρα περίπου όπου να διπλασιάσει. Περνούμετο ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 2 μέρη, το ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα και το αλείφουμε με το μισό βιτάμ(σε θερμοκρασία δωματίου) και το διπλώνω στα τρία, κόβουμε λωρίδες τραβάμε και δένουμε κόμπο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'βαθμούς για 15 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζω και τα δυο ζεστά. Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε.
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Theodwra Kermeniwth Οι Χρυσοχερες-ηδες