Υπέροχη καρυδόπιτα σαν της μαμάς !!!
Τι κάνω
Χτυπώ 8 κροκους με 8 κ.σ.ζαχαρη πολύ καλά.
Προσθετω μισό κ.γ σόδα διαλυμενη σε μισό φλυτζανακι κονιακ ,ξύσμα ενός πορτοκαλιού,1 κ.γ κανέλα.
Εχω κανει μαρεγκα τα 8 ασπράδια σε αλλη λεκάνη και αρχιζω να προσθετω στο πρωτο μείγμα εναλλαξ μια κουταλια μαρεγκα μια κουταλια σιμιγδαλι ψιλό( αυτό συνολικα πρεπει να ειναι 8 κ.σ) στο οποιο σιμιγδαλι πρέπει να εχω προσθεσει 2 κ.γ γεματα μπεικιν παουντερ ,ανακατευοντας με σπατουλα πλεον απαλά και στο τελος 8 κ.σ καρυδι.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 βαθμ σε νούμερο 28 ταψακι αλουμινενιο και βουτυρωμενο στην μεσαία σχαρα σε αεροθερμο!!!
.
Σιρόπι:
3 φλυτζάνες ζαχαρη δυομισυ φλυτζανες νερό ενα ξυλακι κανέλα στη μεγιστη θεροκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτα της ωρας από το σημειο του βρασμού σβήνω και σιροπιάζω όταν βγεί απο τον φουρνο. Η καυτό σιροπι και ζεστό γλυκό η κρυο σιροπι και καυτό γλυκό!!!
Καλή επιτυχία σε οσες την επιχειρήσουν!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!