ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ Cheesecake που φάγατε ποτέ !!!Τα αρώματα του και η υπέροχη δροσερή γεύση του θα σας μαγέψει !!Δοκιμάστε το..και πραγματικά θα το λατρέψετε!!!
Υλικά (για 26εκ. τσέρκι)
Για τη βάση
400 γρ μπισκότα digestive
150 γρ βούτυρο σοφτ λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 ζαχαρουχο
330 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
4 φύλλα ζελατίνης(6γρ)
3 κ.σ νερό καυτό
2 λάιμ το ξυσμα και το χυμό από το 1 1/2 λαιμ
μια πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισμα
ξύσμα από 1 λαιμ
σαντυγι για ροζέτες
καλης ποιότητας μέλι θυμαρίσιο ή ανθομελο
φέτουλες λάιμ για διακόσμηση.
.
Εκτέλεση
Θρυματιζω τα μπισκότα μου στο μουλτι.
Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω με τα μπισκότα να βράχουν ολα καλα.
Τα στρώνω και τα πατάω καλά στη βάση .
Βάζω στο ψυγείο να παγώνει μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
Για την κρέμα
Πλένω τα λάιμ καλά ( να είναι ακερωτα) και παίρνω το ξύσμα και το χυμό.
Μαλακωνω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4-5 λεπτά.
Τις στιβω με το χέρι μου πολύ καλά και τις διαλύω μέσα σε δύο κουταλιές της σούπας καυτό νερό.
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ , αφρατευω αρχικά το τυρί κρέμα .
Προσθέτω σταδιακά το ζαχάρουχο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Αφού αρχίζει η κρέμα να κάνει κορυφές προσθέτω μια πρεζα αλάτι , το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και ανακατεύω σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Τέλος προσθέτω και την διαλυμένη ζελατίνη συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτυπημα.
Γυρίζω την κρέμα και απλώνω πάνω στη βάση μπισκότου.
Αφήνω τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο ( Ιδανικά το αφήνουμε όλη νύχτα) να παγώσει καλά.
Ξεφορμαρω το γλυκό χαράζοντας την περίμετρο με ένα μαχαιρακι και αφαιρώ το αποσπώμενο τσέρκι.
Χτυπάω 200 ml ακόμα κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ αχνη (πρόεραιτικα αν θέλετε να φτιάξετε ροζέτες)
και στολίζω το γλυκό με ροζέτες και λεπτές φετούλες λάιμ .
Πασπαλιζω με επιπλεον ξύσμα και σερβίρω κάθε κομμάτι με μέλι.
Για να βγουν όμορφα και καθαρά τα κομμάτια μου πριν κόψω βουτάω το μαχαιράκι στο νερό, τινάζω και χαράζω.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ