Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
"ΡΟΞΑΚΙΑ"Γεύση από αμύγδαλο και φουντούκια! Είναι τα καλύτερα Ροξάκια που έγιναν ποτέ!!!Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!!
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΖΥΜΗ
100 ml χλιαρό νερό
200 ml καλαμποκέλαιο
200 ml φρέσκο χυμο πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι για ολεςτης χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά η 1 κυβο νωπη μαγιά
200γρ αμυγδαλοκρεμα Sisinni RITO'S FOOD
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ:
200γρ nocciolata Sisinni @RITO'S FOOD
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
.
ΣΙΡΟΠΙ:
800 γρ.ζάχαρη
800 γρ.νερό
1/2 κούπα απο 1 φρέσκο πορτοκαλι
1 βανίλια
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μια λεκάνη βάζουμε την μαγιά,το λαδι το νερό τον χυμό πορτοκαλιού, την αμυγδαλοκρεμα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά.Προσθέτουμε το αλεύρι σιγα σιγα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκωσει για 15 λεπτα σκεπασμένη.Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 κομμάτια.Τα 2 κομμάτια τα ανοίγουμε φύλλα και στο τρίτο ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά για την σοκολατενια ζύμη.
Τη λευκή ζύμη την ανοίγουμε σε 2 μακρόστενα φύλλα πάχους 1εκατοστου.
Τη σοκολατένια ζύμη την χωρίζουμε σε 2 μακριά μπαστουνάκια στο ίδιο μήκος με τη λευκή ζύμη.
Πάνω στη λευκή ζύμη τοποθετώ το σοκολατένιο μπαστούνι στην άκρη και ξεκινάμε να το τυλίγουμε να κλείσει(ρολαρουμε).
Κόβουμε φέτες πάχους 2 εκ. και τις βάζουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολα,τις πατάμε λίγο με τα δάχτυλα να πλατύνουν(αφήνουμε λίγο κενο μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα κ τα 2 ταψιά μαζί για 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ψηθούν τα ροξάκια τα βάζουμε σε ενα βαθύ σκεύος και τα περιχύνουμε όπως είναι ζεστά με το καυτό σιρόπι,αναποδογυρίζοντάς τα για να σιροπιαστούν καλά.
Θα το ρουφήξουν όλο το σιρόπι και θα γίνουν πεντανόστιμα!!!
Η δόση βγάζει 38 ροξάκια!
Συνταγή από Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.