ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΗ πολύ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ!!!
Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:::
Υλικά και Εκτέλεση Παντεσπάνι:
5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαριναπ,
1 βανίλια!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι κοσκινισμένο και την βανίλια!!
Βάζουμε λαδόκολλα σε πυρέξ η ταψί(26ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ αντιστ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά!
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει!
Στην συνέχεια το κόβουμε!!
.
ΣΙΡΌΠΙ::
Βράζουμε 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά!
Το αφήνουμε να κρυώσει!
ΚΡΕΜΑ Υλικά και Εκτέλεση:
1 λίτρο γάλα,
5 κ.σ ζάχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ σ γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο,
50 γρ ινδοκαρυδο (καρύδα)!!
Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο κρύο γάλα από το γάλα !
Ρίχνουμε μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι!
Τα ανακατεύουμε!!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το μείγμα(κορν-αλευρι) ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε μέσα την βανίλια,την καρύδα και τέλος το βούτυρο!!
Αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε στο πυρέξ η ταψί τον ένα πάτο παντεσπανιου και το σιροπιαζουμε με κουτάλι!
Ρίχνουμε καυτή την κρέμα!
Πάνω στην κρέμα βάζουμε το άλλο πάτο παντεσπανιου!!!
Και αφήνουμε να κρυώσει!!!
ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 5 κ σ άχνη !
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 50 γρ καρύδα!
Ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!!!
Βάζουμε την σαντιγύ πάνω στο κρύο γλυκό!!
Τελειώνουμε ρίχνοντας πάνω μπόλικη καρύδα!!!
Και φυσικά το βάζουμε στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!