Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Κοτόπιτα!!!!



Κοτόπιτα!!

Υλικά και εκτέλεση για τη γέμιση!!
2 Στήθη κοτόπουλο.
1 Κονσέρβα μανιτάρια.
2 κρέμες γάλακτος.
2 Μέτρια κρεμμύδια ξηρά.
2 πιπεριές Φλωρίνης.
1 πιπεριά πράσινη.
1 πιπεριά κίτρινη.
200 γρμ κεφαλογραβιερα τριμενη.
2 φλυτζανακια του καφέ ελαιόλαδο.
Αλάτι πιπέρι.

Εβρασα πρώτα το κοτόπουλο με αλάτι το άφησα να κρυώσει και το έκοψα σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σωταρισα τα κρεμμύδια τα μανιτάρια και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο αφού τα είχα κομμένα σε κυβακια τα άφησα να κρυώσουν και πρόσθεσα το βρασμένο κοτόπουλο την κεφαλογραβιερα αλάτι πιπέρι και τέλος τις κρέμες γάλακτος ανακάτευωντας πολύ καλά να ενσωματωθεί το μείγμα.

Υλικά για το ζυμάρι !!
2,5 ποτήρια νερό χλιαρό
1 φλυτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο .
Μισό φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1κ.σ.κοφτη αλάτι.
Αλεύρι κούλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

Για τα φύλλα
1 Σουπερ φρεσκο 250 γρ λιωμένο +3 κουταλιές της σούπας φυτινη .
Νεζεστε για το άνοιγμα τον φύλλων.

Εκανα το ζυμάρι και το άφησα μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια.
Έκοψα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος όσο ένα μανταρίνι στο σύνολο 18.
Τα άνοιξα με τον πλάστη λίγο στο περίπου όσο ένα πιάτο μικρό τα λαδωσα ολα με το πινέλο κ τα έκλεινα ανά 3 μαζί, έκανα στο σύνολο 6 τριάδες τα σκεπασα με πετσέτα τα έβαλα στο ψυγείο για δέκα λεπτά, και στη συνέχεια άνοιξα 3 φύλλα για κάτω γέμιση και ξανά αλλά 3 φύλλα για πάνω, λαδωσα με το πινέλο χαραξα ραντισα με λίγο νερό και την έψησα στο ταψί τις κουζίνας σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση περίπου 45 με 50 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ