Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Μπριζόλες ζουμερές φούρνου !!!



Το μυστικό για να είναι ζουμερές οι μπριζόλες όταν ψήνονται είναι η υγρασία. 

Να ψήνονται με υγρά, νερό δε βάζω ποτέ.
Ταμπονάρω με χαρτί κουζίνας τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού, αλείφω με μουστάρδα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κ χυμό πορτοκάλι κ από τις δύο πλευρές. 

Κόβω σε μπολ τις πατάτες, ρίχνω λάδι ,λεμόνι, χυμό  πορτοκάλι, ρίγανη ,θυμάρι , σκόρδο λιωμένο  .

Τις βάζω στο ταψί κ ενδιάμεσα οι μπριζόλες μαζί με μια δυο σκελίδες σκόρδο.. 

Ψήνω στους 180 πάνω κάτω μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα.

 Η μουστάρδα μαζί με το πορτοκάλι γλασάρει το φαγητό κ παίρνει ωραίο χρώμα.

Συνταγή φωτό από κυρία  Μαίρη Ηλιοπούλου