Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Κουλουράκια λαδιού με ξύσμα πορτοκαλιού !!!


Κουλουράκια λαδιού με ξύσμα πορτοκαλιού !!!
     Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 φλιτζ. του τσαγιού λάδι , μιάμιση φλιτζ. ζάχαρη , μια φλιτζ. πορτοκαλάδα και το ξύσμα του , σε αυτή την φλιτζ βάζουμε ένα κουταλάκι σόδα μαγειρικής , ένα μπεικιν , τα ανακατεύουμε βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μισό κουταλάκι γαρίφαλο και ένα σφηνάκι κονιάκ. 

.




Τα ανακατεύουμε , βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου παίρνει 600 - 700 γρ. να γίνει μαλακή η ζύμη.

 Όταν τα πλάθουμε για να τα βάλουμε στο φούρνο βάζουμε πάνω σουσάμι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Giannis Artemis PeteinarakisΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ