Οχι μονο γλυκα αλλα και αλμυρα φανταστικα μπισκοτα που κυριολεκτικα λιωνουν στο στομα.Θα σας ενθουσιασουν !!!
Υλικα:
200 γρ.βουτηρο εγω βαζω lurpac εσεις οποιο αγαπατε παγωμενο
1/2 φλ.σπορελαιο
1 αυγο +1κροκο με λιγο νερο για την επαλειψη
2 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
2 κ.σ.κεφαλοτυρι τρυμενο
1/2 κ.γ.μπεικιν
1/2 φλ.κορν φλαουερ
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.πανω κατω.
Χτυπαμε το βουτηρο με το σπορελαιο και το αυγο να αφρατεψουν και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Ζυμωνουμε .
Η ζυμη ειναι ευπλαστη ,αφρατη και δεν κολλα στα χερια.
Βαζουμε για 1/2 ωρα στο φυγειο.
Με τον πλαστη ανοιγουμε σε φυλλο παχους 2 εκ.και με κουπ πατ κοβουμε σε σχεδια.
Εαν δεν εχετε πλαθετε σε οτι σχεδιο θελετε.
Κανουμε επάλειψη με τον κροκο πασπαλιζουμε με σουσαμι και μαυροκουκι.
Τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 20 με 25 λεπτα.
Βγαινουν 2 ταψια της κουζινας.
Γινονται φανταστικα σας τα συνιστω.
Συνταγή από κυρία Μαρινα Μισαηλιδου Εκτέλεση φωτό από κυρία Sunday Lous OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ