Μωσαϊκό ....αγαπημένο με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα !!!Σούπερ σοκολατένια απόλαυση!!!!!
Υλικά
250 γρ βούτυρο λουρπακ
1 ζαχαρουχο γάλα
4 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
120 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
120 γρ γάλα εβαπορε
1 σφηνάκι κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το βούτυρο σε καμματια να λιώσει.
Κοσκινιζω το κακάο και το γυρίζω μέσα στο ζεστό βούτυρο.
Συνεχίζω να ανακατεύω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
Προσθέτω το ζαχάρουχο γάλα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το εβαπορε και το βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα μέσα και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία.
Την γυρίζω στην κατσαρόλα στο μίγμα με το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Σπάω τα μπισκότα και τα ραντίζω με λίγο επιπλέον κονιάκ.
Τα ανακατεύω μέσα στη σοκολατένιο μίγμα.
Απλώνω σε μεμβράνη ρολαρω και σφίγγω το ρόλο μου.
Το συντηρώ στην κατάψυξη. Καλή επιτυχία!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ-ΗΔΕΣ!