Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Μελιτζάνες ιμάμ στην κατσαρόλα ..με πατατουλες τηγανητές!!!


Μελιτζάνες ιμάμ στην κατσαρόλα ..με πατατουλες τηγανητές!!! Ενα αλλιωτικο ιμάμ......
ονειρεμένο......!!!!

Υλικά
6 μελιτζάνες φλασκες
1 σφηνάκι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
150 γρ φέτα

Εκτέλεση
Πλένω τις μελιτζάνες αφαιρώ τα κοτσανακια και κόβω φετούλες όχι πολύ λεπτές...περίπου στο πάχος ενός δαχτύλο ( ή λίγο μικροτερο)
Απλώνω σε λαδόκολλα τις μελιτζάνες τις αλατιζω ελαφρώς να ιδρώσουν (με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται ξεπικρισμα) ραντίζω με λαδακι και ψήνω στο αεροθερμο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα μεχρι να ροδισουν.
Παράλληλα ετοιμάζω τη σαλτσουλα.
Βάζω το λαδακι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι με λίγη ζάχαρη να γυαλίσει και να καραμελωσει.
Προσθέτω το σκόρδο σε φετούλες και συνεχίζω μέχρι να να μαραθεί.
Στη συνέχεια προσθέτω τον πελτέ τον οποίο καβουρδιζω μαζί με τα αρωματικά και τελειώνω με τον μαϊντανό.
Τα γυρίζω όλα μαζί να ανταλλάξουν αρώματα, προσθέτω την τριμμένη ντομάτα , λίγο νεράκι , αλατοπιπερωνω και αφήνω να σιγοβρασει με κλειστό καπάκι μέχρι να βγάλω τις μελιτζάνες από το φούρνο.
Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις στρώνω φετουλα φετουλα μέσα στη κατσαρόλα σκεπάζοντας τες με τη σαλτσουλα και αφήνω να πάρουν βραση για 5 λεπτά.
Ανακινω την κατσαρόλα μου προσέχοντας να μην πιάσει η σαλτσα.
Σβήνω τη φωτιά, πασπαλιζω το φαγητό με τη φέτα και ανακινω πάλι την κατσαρόλα.
Σκεπάζω και αφήνω λίγο μέχρι να λιώσει το τυράκι.
Σερβίρω με τηγανητές πατατουλες. Καλή μας όρεξη!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ