Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο υπέροχη ..εξαιρετική !!! Χωρίς βούτυρο !!
Υλικά:
1lt γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Φλουδα και ξυσμα απο 1 μέτριο λεμόνι
2 αυγά
2 κουτ σούπας βούτυρο
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Άχνη ζάχαρη, κανέλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατευουμε.
Αφήνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξυσμα και τη φλουδα.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και μολις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε 2 κουτ σούπας βούτυρο κ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα των αυγων και ανακατευουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικα.
Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι 30εκ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ