Κολοκυθοτυρόπιτα φανταστική...Πλούσια σε άρωμα και γεύση !!!
Υλικά
Για τη γεμιση
1 1/2 κιλό κολοκυθια μεγαλα (6 μεγάλα κολοκύθια)
5-6 πρασσα ψιλοκομμενα
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
1/2 ματσακι μαιντανο
1 ματσακι ανιθο
1/2 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό
4 μεγάλα αβγά
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
400γρ φετα
200γρ ανθοτυρο
1/2 φλ τσαγιου τραχανα ή 2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 σφηνάκια λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβω στο χοντρο το κολοκυθι το αλατιζω ελαφρως για να βγαλει τα υγρα του και το αφηνω μιση ωριτσα στο τρυπητο.
Τα στραγγιζω καλα με τα χερια μου και τα βαζω σε μια κατσαρολιτσα να σοταριστουν και να πιουν τα υγρά τους.
Προσθετω ολα τα αρωματικα μου και τα πρασα ψιλοκομμενα και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα και να γλασαρουν.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθετω το βουτυρακι.
Ανακατεύω να λιώσει.
Αλατοπιπερωνω με προσοχη ( γιατί θα μπει και το τυράκι) και τα αφηνω να πεσει λιγο η θερμοκρασια.
Προσθετω τον τραχανα τα τυρια και τα αβγα.
Αφήνω τη γέμιση στην άκρη να κρυωσει και ετοιμάζω το φύλλο.
Σε λεκανίτσα ζυμώματος βάζω το αλεύρι .
Κάνω μια λακουβιτσα στο κέντρο και προσθέτω το αλάτι , το λάδι , το ξύδι και το χλιαρό νερό.
Ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ωραίο εύπλαστο ζυμαράκι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνω λίγο νερό η λίγο αλεύρι αντίστοιχα.
Λαδωνω καλά το ταψί μου.
Ανοίγω το πρώτο φύλλο το απλώνω στο ταψί , το λαδωνω ελαφρώς , ανοιγω και το δεύτερο φυλλο και το απλώνω πάνω στο πρωτο.
Απλωνω τη γέμιση και κλείνω την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα.
Κάνω τρυπουλες εδώ κι εκεί στην πίτα για να μην φουσκώσει και σπάσει το φύλλο.
Ραντίζω ελαφρώς με νεράκι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου , στη χαμηλή σχάρα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ