Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Σοκολατόπιτα με φουντούκια ..παγωτό βανίλια και γκανάζ σοκολάτας !!!


Σοκολατόπιτα με φουντούκια ..παγωτό βανίλια και γκανάζ σοκολάτας !!!
Απο τις ωραιότερες σοκολατόπιτες που έχετε δοκιμάσει.........φανταστική ......ζουμερη .....και με απίστευτο άρωμα φουντουκιού!!!


Υλικά
4 αβγα
200γρ βούτυρο lurpak
200 γρ ζάχαρη
170 γρ φουντούκι
200 γρ σοκολάτα κουβερτουρα 55% κακαο
40 γρ κακάο αγλυκο
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 λιτρα παγωτό βανίλια ή ότι γεύση σας άρεσει
Για τη γκαναζ σοκολάτας
100γρ σοκολάτα κουβερτουρα
50ml γάλα εβαπορε
1κ.γ μέλι
Φουντούκι επιπλέον για γαρνίρισμα

.



Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 26εκ.
, το αλευρωνω ελαφρώς και τινάζω να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Προθερμαινω το φούρνο μου στις αντιστάσεις στους 175 βαθμους .
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνω στα μικροκύματα σταδιακά σε χαμηλά watt
προσέχοντας να μην κάψω τη σοκολάτα.
Έλεγχω σταδιακά αν έχει λιώσει, ανακατεύοντας την.
Ψιλοκοβω στο μουλτι τα φουντούκια μαζί με το κακάο και το κρατώ στην άκρη.
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Τη γυρίζω σε ένα άλλο μπολ και την κρατω στην άκρη.

.



Στον ιδιο κάδο χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη  μέχρι να αφρατεψουν και να γίνουν σαν κρέμα .
Στη συνέχεια προσθέτω το κονιάκ .
Σταματώ  το μίξερ και γυρίζω το μίγμα της σοκολάτας που έλιωσα μέσα στο μίγμα των αβγών.
Ανακατεύω με ένα σύρμα.
Έπειτα  ανακατεύω σταδιακά και τα φουντούκια με το κακάο που έχω θρυμματισει.
Τέλος ενσωματώνω τη μαρέγκα με μια  μαριζ προσέχοντας να μην χάσω τον όγκο.
Γυρίζω τη σοκολατόπιτα στο ταψάκι και ψήνω για 35 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο , αφήνω να σταθεί 10 λεπτα και ξεφορμαρω.
Αφού κρυώσει τελείως γεμίζω τη σοκολατόπιτα  με μπάλες παγωτό.
Γαρνίρω με τη γκαναζ σοκολάτας και με επιπλέον φουντούκι.
Για τη γκαναζ

.


Βάζω το εβαπορε στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Προσθέτω μέσα στο γάλα τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Αφήνω 1-2 λεπτά και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία ή γκαναζ.
Γαρνίρω το παγωτό μου!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ