Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αγριογουρουνο στιφάδο!!!!


Αγριογουρουνο στιφάδο!!!!

Αγριογουρουνο
1 κιλό κρεμμυδάκια
4 καρότα
3 δαφνοφυλλα
5-6 μπαχάρια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι λάδι 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ πελτε
2-3 κ.σ σάλτσα σπιτική η κονκασε
1 κ.γ ζάχαρη
2-3κ.σ ξύδι
Βάζω το κρέας από το βράδυ στο ψυγείο με νερό και ξύδι για να καθαρίσει.
Την άλλη μέρα το βάζω να πάρει μια βράση μαζί με το ένα δαφνόφυλλο πετάω το πρώτο νερό και το δαφνόφυλλο. 

Ξεβγαζω το κρέας και το σκουπίζω.

Βαζω στην χύτρα λάδι και τριγαρίζω το κρέας καλά από όλες τις μεριές Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστει προσθέτω το ένα δαφνόφυλλο τα 3 μπαχάρια και σβήνω με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το αλάτι πιπέρι και νερό και βράζω 40 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα! 

Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει.

Ρίχνω τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά τα σουρώνω και τα καθαρίζω.

Ετσι καθαρίζουν εύκολα και φεύγει η σπιρτάδα τους! 

Τα περνάω λίγο από το τηγάνι να τσιγαριστούν.
Μόλις βράση το κρέας το βάζω στην γάστρα προσθέτω τα κρεμμύδια τα καρότα το δαφνόφυλλο τα 2 μπαχάρια την σάλτσα τον πελτέ την ζάχαρη και το ζουμί από το κρέας που το έχω σουρώσει για να μην έχει κοκαλακια ανακατευω και προσθέτω το κρέας! 

Κλείνω την γάστρα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνω το ξύδι κουνάω την γάστρα να πάει παντού και αφήνω να πάρει λίγο χρώμα και να δέσει η σαλτσούλα!!!

 Έγινε λουκούμι!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ