Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κατσικάκι γιουβετσάκι !!!!


 
Κατσικάκι γιουβετσάκι !!!! Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!


 Κατσικακι
1 πακ κριθαράκι μετριο
1 κ.γ πάπρικα
2 μπαχάρια
2  ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτε
1 δαφνοφυλλο
Λάδι αλάτι πιπέρι 


Είχα κατσικάκι ντόπιο από το χωριό το αλατοπιπερωσα καλά και το έβαλα στην γάστρα να ψηθεί  με λιγο  νερό πρώτα από την ανάποδη μεριά και μετά το γύρισα από την άλλη. 

Προσθεσα  τις ντομάτες τα μπαχαρικά και  ένα  ποτήρι νερό που μέσα είχα διαλύσει τον πελτέ .

Το άφησα να ψηθεί. 

Μετά το έβγαλα  και το άφησα στην άκρη.

Εριξα το κριθαράκι αφού το έχω περάσει λίγο από το τηγάνι να γυαλίσει και το ανάλογο  ζεστο νερό και ψήνω στους 200 μέχρι να γίνει το κριθαράκι .

Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το κατσικάκι που έχω κόψει σε μερίδες και το αφήνω να ροδισει.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ