Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κασερόπιτα με κρέμα!!!


Κασερόπιτα με κρέμα!!! Και ..δεν μένει ψίχουλο !!!!

Υλικά
2.5 φλ αλέυρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ αλάτι
1 φλ περιπου νερο χλιαρό
200 γρ φυτική μαργαρίνη λιωμένη 


Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.

Αφηνω μισή ώρα να ξεκουραστεί. 

Μετα το  χωρίζω στην μέση παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφω με την μαργαρίνη το κλείνω σαν φάκελο αλειφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά!! 

Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι.

Τα βάζω μια ώρα στο ψυγείο. 


Για την κρεμα
1λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ βουτηρο
2 αυγά
400γρ κασέρι τριμμένο
100γρ γραβιέρα τριμμένη 


Βάζω το γάλα να βρασει .

Ρίχνω το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατέυω μέχρι να πήξει κατεβάζω από την φωτιά ριχνω τα αυγά το βούτυρο το κασέρι την γραβιέρα και  ανακατέυω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο το ανοίγω και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζω την γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.

Την χαράζω .

Ρίχνω από επάνω την μαργαρίνη  που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο  στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 

Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ