Αυτή τη φορά το έφτιαξα με κρέμα γιαουρτιού......μία ακόμα υπέροχη παραλλαγή.... ελαφρύ δροσερό και πολύ αρωματικό!!!!
CHEESECAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΈΛΙ.....ΚΑΙ ΛΑΙΜ.....!!!!!!
🍋🍋🍋🍋🍯🍯🍯🍯
Υλικά για τη βάση
500 γρ μπισκότα digestive
180 γρ βούτυρο
Για την κρέμα γιαουρτιού
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 2 λάιμ ακερωτα
χυμό από 1 λάιμ
4 φύλλα ζελατίνης
Για το σερβίρισμα
ξύσμα λάιμ
Μέλι καλής ποιότητας
Φετούλες λάιμ για διακόσμηση (προαιρετικά)
.
Εκτέλεση
Λιωνω το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μουλτι και ανακατεύω με το βούτυρο καλά να βραχούν όλα τα μπισκότα.
Παίρνω ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσερκι 26 εκ. και πατάω τα μπισκότα στη βάση καλά καλύπτοντας ελαφρώς και τα τοιχώματα.
Για την κρέμα
Μαλακώνω αρχικά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4 λεπτά.
Παράλληλα βάζω στο μίξερ το γιαούρτι χτυπάω ελαφρώς και προσθέτω το ξύσμα λάιμ το ζαχαρούχο γάλα
(κρατάω λίγο , περίπου 2 κ.σ , για να λιώσω τις ζελατίνες)
και το χυμό από το λάιμ. Χτυπάω την κρέμα μέχρι να αφρατεψει και να αρχίσει να δένει.
Σε ένα μπολακι βάζω το ζαχαρούχο γάλα που κράτησα , με ελάχιστο νεράκι να αραίωσει ελαφρώς , στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Στραγγίζω τις ζελατίνες και τις διαλύω στο καυτό γάλα.
Το προσθέτω στην κρέμα γιαουρτιού και ανακατεύω λίγο ακόμα σε μέτρια ταχύτητα.
Απλώνω την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζω στο ψυγείο όλη νύχτα να παγώσει.
Αφαιρώ το τσερκι πασπαλιζω με επιπλέον ξύσμα λάιμ και σερβίρω μέλι!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ