Λαχανοντολμάδες σήμερα για μας κ το μόνο που ακούς είναι η φιλαρμονική των πιρουνιών!!!!😋
Καλή όρεξη από την όμορφη Ξάνθη 😘
Ζεμάτισα το λάχανο χωρίζω τα χοντρά μέρη κ κρατάω το φύλλο...
Ζυμώνω 750 γρ, κιμά προσθέτοντας περίπου δύο φλυτζανακια ρύζι καρολινα, ένα κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, λάδι.
Στρώνω στη κατσαρόλα τα χοντρά μέρη του λάχανου κ από πάνω αραδιαζω του ντολμάδες ρίχνω κ ότι φυλλαράκια περίσσεψαν , αλάτι, πιπέρι, λάδι σκεπάζω με ένα πιάτο κ σιγοβραζω.
Μόλις είναι έτοιμοι αδειάζω ότι ζουμί έχει σε ένα μικρό κατσαρολακι προσθέτω ένα κρόκο αυγού, δύο κουταλιές αλεύρι, αλάτι, πιπέρι,το χυμό λεμονιού,μια κουταλιά βούτυρο κ αν έχω ένα κύβο λαχανικών τον οποίο πάντα τον φτιάχνω εγώ όχι έτοιμους.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα μου !!
Κάνω αυτή τη σάλτσα αντί για αυγολέμονο εδώ κ χρόνια την προτιμούμε οικογενειακώς!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Σούλα Λεβέντη Οι Συνταγές της Γκόλφως !